Mevrouw Diepeveen
Veenendaal


Persoonlijk Leren is kleinschalig 

 Mevrouw Diepeveen geeft elke leerling persoonlijke aandacht. De begeleiding is kleinschalig met vier tot zes leerlingen per dag.

 

Huiswerkbegeleiding Mevrouw Diepeveen in het kortVoor wie? Begaafde en hoogbegaafde leerlingen van het voortgezet onderwijs op havo en vwo (atheneum, gymnasium)

Waar? Zandheuvelweg 7 in Veenendaal

Wanneer? Elke maandag, dinsdag, woensdag en/of donderdag gelijk uit school

Wat? Persoonlijke studiebegeleiding inclusief de cursus Leren leren en het versterken van de executieve vaardigheden.
Help! Ik loop vast met mijn schoolwerk

Persoonlijk Leren bij Mevrouw Diepeveen biedt uitkomstSoms gaat het op school niet helemaal zoals je zou willen. Herken jij jezelf bijvoorbeeld in een van de volgende vragen:


Geen zin in school en huiswerk? Het lijkt erop dat je niet zo gemotiveerd bent voor school. Eigenlijk wil iedere leerling graag goede cijfers halen. Maar bij jou ligt dat nu even iets anders. Samen gaan we analyseren hoe dat komt. Hiervoor heb ik een handige checklist ontwikkeld. Ook gaan we je mindset onderzoeken. Heb jij een fixed mindset of een growth mindset. Als we achterhalen wat jouw mindset is, kunnen we iets doen aan jouw slechte motivatie. Daarnaast is het belangrijk dat we op zoek gaan naar jouw inspiratiebronnen. Wat zijn je doelen? Op lange termijn, maar ook op korte termijn. Als je concreet voor ogen hebt wat je wil bereiken, zal dit je helpen om gemotiveerd aan de slag te gaan. Schrijf je nu in voor persoonlijk leren bij Mevrouw Diepeveen!


Geen idee wat je moet gaan doen? Als je geen idee hebt wat je precies moet gaan doen, is het handig om eerst een goede planning te maken. Daar ga ik je bij helpen. Leren is namelijk het meest effectief als je het verdeelt over verschillende momenten. Hulp bij het plannen hoor je niet alleen in de brugklas te krijgen, maar in alle klassen. Ook werkt het niet om maar voor één vak te plannen. Plannen doe je voor alle vakken. En het is niet voldoende als er op school een planformulier wordt uitgedeeld. Het is belangrijk om hierbij concrete persoonlijke begeleiding te krijgen, zodat je precies weet wat je moet doen. We bekijken samen jouw agenda en maken samen een planning voor de opgegeven toetsen. Dit doen we door het werk op te delen in kleinere hapjes. Daarmee voorkom je stress en je onthoudt ook beter wat je hebt geleerd. Naast een duidelijke planning, leer ik je ook hoe je goed kunt focussen tijdens het leren. Het geheim zit in de pauzes. We plannen dus niet alleen je werk, maar ook rustmomenten en vrije tijd. Als je goed kunt plannen, creëer je orde in de chaos en weet jij voortaan precies wat je moet doen. Schrijf je nu in voor persoonlijk leren bij Mevrouw Diepeveen!


Geen idee hoe je het moet aanpakken? Op school krijg je les in allerlei verschillende vakken. Ik ga je persoonlijk begeleiden bij het leerwerk van de alfavakken (Nederlands, Engels, Duits, Frans, enz.) door je slimme tips te geven bij het aanleren van woordjes en de grammatica. Ook bij de bèta (exacte) vakken, zoals wiskunde, help ik je met tips waarmee je zelf aan de slag kunt om een voldoende te halen. Voor de gammavakken (geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappijleer, enz.) is het maken van een samenvatting super handig. Ik leer je precies hoe jij een goede samenvatting kunt maken voor jouw toetsen. Dus geen algemene saaie teksten samenvatten, maar concreet aan de slag met jouw leerwerk. Ik vind het belangrijk als jij overzicht hebt in jouw schoolwerk. Daarom hou je je huiswerk bij in een agenda. Op die manier ben je zelf eigenaar van wat je moet doen en wanneer je iets wil doen. Alles komt samen op één plek. En tijdens het leren leg je je smartphone weg, zodat je ongestoord aan de slag kunt gaan. Lekker rustig. Schrijf je nu in voor persoonlijk leren bij Mevrouw Diepeveen!


Te veel stress? Te veel stress blokkeert je. We gaan samen onderzoeken waar die stress voor school vandaan komt. Misschien heb je veel huiswerk en veel toetsen in een korte periode. Ik ga je helpen om rust te creëren. We bekijken samen jouw agenda en maken samen een planning voor de opgegeven toetsen. Ik leer je hoe je een grote hoeveelheid werk verdeelt in behapbare stukjes. Daarmee voorkom je stress en je onthoudt ook veel beter wat je hebt geleerd. Naast een duidelijke planning, leer ik je ook hoe je goed kunt focussen tijdens het leren. Het geheim zit in de pauzes. We plannen dus niet alleen je werk, maar ook rustmomenten en vrije tijd. Als jij rust in je hoofd hebt, wordt leren een makkie. Schrijf je nu in voor persoonlijk leren bij Mevrouw Diepeveen!