Mevrouw Diepeveen
Veenendaal


Bevoegd docent voor voortgezet onderwijs

Mevrouw Diepeveen is een ervaren docent. De begeleiding is professioneel.


  • Liza Diepeveen van de Vooren
  • Familie Diepeveen


Hieronder lees je meer over mij en mijn bedrijf: Mevrouw Diepeveen huiswerkbegeleiding


Van wie krijg je huiswerkbegeleiding?Mijn naam is Liza Diepeveen. Ik ben bevoegd docent voor het voortgezet onderwijs. Voordat ik mijn bedrijf startte, heb ik op verschillende middelbare scholen gewerkt als docent Nederlands en als mentor. Mijn meest recente werkplek is het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV). Tijdens mijn studie heb ik gewerkt op het Ichthus College in Veenendaal, bij ROC A12 in Ede en op de Meerwaarde in Barneveld. Om docent te kunnen zijn, heb ik mijn Bachelor of Education gehaald (Windesheim in Zwolle). Ik heb de minor Communicatie afgerond. En met mijn minor Cultuureducatie mag ik naast Nederlands ook het schoolvak CKV geven. Tijdens mijn werk in het onderwijs heb ik me gecertificeerd in 'De vijf rollen van de leraar' (Martie Slooter). Daarnaast heb ik me gecertificeerd in 'Formatief Toetsen' en 'De invloed van je mindset'. Ook ben ik gecertificeerd coach voor studenten van Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht. In 2023 ben ik postacademisch opgeleid in hoogbegaafdheid (Radboud Universiteit). 
Ondernemer en manager
Toen ik jouw leeftijd had en zelf op het voortgezet onderwijs zat, wilde ik rijk worden. Want ik wilde later in een grote villa wonen. En ik wilde vrij zijn. Lekker zelf bepalen wat ik doe. Dat was mijn grote droom. Daarom heb ik er destijds voor gekozen om mijn middenstandsdiploma te halen (dat is een diploma waarmee je je eigen bedrijf kunt beginnen). Na mijn studie werd ik manager bij een groot modeconcern. Maar al snel vroeg ik mij af: "Is dit het nu?" Draait echt alles in de wereld alleen maar om geld? Dit kon mijn droom niet zijn. Ik begon anders te dromen en besloot dat ik iets wezenlijks wilde betekenen voor de wereld door mensen te helpen. Of nog leuker, als ik mensen kon opleiden, zou ik ze helpen om op hun beurt ook weer van betekenis te kunnen zijn voor anderen. Ja, daar werd ik echt blij van. Dus ging ik weer studeren. En zo werd ik docent...

 Mijn ideale school
Op de school waar ik werkte, ontdekte ik dat ik vooral het echte (persoonlijke) contact met leerlingen fantastisch vond. Tijdens de gesprekjes die ik met mijn leerlingen voerde in de pauze of na de les, leerde ik ze pas echt kennen. Maar die grote klassen, met soms wel meer dan 30 leerlingen, de enorme hoeveelheid vooraf vastgestelde repetities en schriftelijke overhoringen waar in de lessen naartoe gewerkt moest worden en dan al die lange, saaie vergaderingen. Daar baalde ik echt van. Ik wilde het anders doen. Creatiever, meer keuzevrijheid en veel persoonlijke aandacht voor de leerling. Maar binnen de kaders van de school lukte me dat niet. Dus heb ik mijn baan opgezegd. Ik bedacht een plan voor mijn eigen ideale school.
Mevrouw Diepeveen huiswerkbegeleiding
In januari 2019 startte ik Mevrouw Diepeveen, een jong bedrijf in persoonlijke huiswerkbegeleiding. De groepen hou ik bewust heel klein, met vier tot zes leerlingen per groep. Zo is er voldoende tijd en aandacht voor jou, terwijl jij in een veilige omgeving ook contact kunt maken met andere leerlingen. Mijn unieke stijl van huiswerkbegeleiding noem ik: Persoonlijk Leren. Samen onderzoeken we op welke manier jij het beste kunt leren. Ook krijgen alle leerlingen elke week een lesuur 'leren leren'. Hiervoor gebruik ik een moderne lesmethode. Tijdens een kennismakingsgesprek, samen met je ouder(s), vertel ik je er alles over. Natuurlijk is het heel belangrijk dat jij lekker in je vel zit. We werken ontspannen, opgeruimd en georganiseerd. Zo haal je goede cijfers én hou je tijd over voor andere leuke dingen. Met een positieve instelling en jouw eigen unieke talenten kan je meer bereiken dan je denkt! Wat is jouw droom?
      • Familie Diepeveen
  • Liza Diepeveen van de Vooren


Mijn man en ik hebben vier kinderen. Zij zitten momenteel op de basisschool, voortgezet onderwijs, hbo en universiteit. We zien in ons gezin zeer veel kenmerken van hoogbegaafdheid. Dat zorgt bij de begeleiding van leerlingen en gesprekken met ouders voor veel herkenning.