Mevrouw Diepeveen
Veenendaal


Huiswerkbegeleiding voor (hoog)begaafde leerlingen

Samen leren op een manier die bij jou past. Lekker persoonlijk. Want niemand is hetzelfde.

 

  • Huiswerkbegeleiding Veenendaal Mevrouw Diepeveen_1
  • Huiswerkbegeleiding Veenendaal
Direct aanmeldenHuiswerkbegeleiding van Mevrouw DiepeveenProfessional in onderwijs en zorg: Ook na schooltijd wil je begeleiding van een bevoegd docent die jou echt kan helpen bij het aanleren van de juiste leerstrategieën. Huiswerkbegeleiding van een specialist die jou begrijpt. Ik wil jou graag helpen. Inmiddels heb ik jarenlange ervaring in het onderwijs én in de begeleiding van (hoog)begaafde leerlingen. En daar word ik nog steeds heel blij van!  


Persoonlijke aandacht: In een groep met maximaal 4 tot 6 leerlingen per dag, besteed ik veel tijd en aandacht aan jouw persoonlijke leerproces. We onderzoeken samen waar jij behoefte aan hebt, om het leren voor jou makkelijker en leuker te maken. 


Goed betaalbaar: De huiswerkbegeleiding, inclusief persoonlijke begeleidingsgesprekken en de volledige cursus Leren leren, kost € 179 per maand.
Tegenvallende resultaten?


 

Een tijdje geleden sprak ik Sophie, een super spontaan meisje uit 2 vwo. Maar vandaag was ze boos: "Ik snap er niks van! Ik heb gewoon geleerd voor die repetitie van geschiedenis en nu heb ik weer een slecht cijfer. Een 4,2! Dat is toch niet normaal! Ik heb er geen zin meer in. Volgende keer doe ik niks meer, het maakt toch niet uit. Trouwens, die man kan ook echt geen lesgeven. (...)" En zo ging het nog even door. Ik heb haar maar laten uitrazen, want er is niets zo frustrerend als het gevoel hebben hard te werken, zonder dat dit beloond wordt. Sophie is een slim meisje. Maar nu staat ze 6 tekorten. Haar vader begrijpt het ook niet meer: "Ergens gaat er iets mis! Maar wat? We willen ervoor zorgen dat Sophie weer zin krijgt om te leren. En natuurlijk willen we ook graag dat haar cijfers omhoog gaan." 
KennismakingsgesprekSophie is niet de enige die vastloopt op school. Ik spreek veel ouders en leerlingen waarbij cijfers tegenvallen of leren niet gaat zoals ze graag zouden willen. Persoonlijk Leren biedt dan uitkomst! Daarom heb ik Sophie samen met haar ouders uitgenodigd voor een gratis kennismakingsgesprek. Dan kan zij zelf ervaren hoe de begeleiding bij Mevrouw Diepeveen werkt en of zij zich op haar gemak voelt. Ik heb nu al zin om samen met haar aan de slag te gaan voor school. Het eerste doel? Betere resultaten! Hoe zij dat het snelst kan bereiken, onderzoeken we samen. Want je leert het best op een manier die bij jou past! Moet je straks haar blije gezicht eens zien!
AanmeldenOntspannen leren midden in het groen  • Leslocatie Mevrouw Diepeveen
  • Ontspannen bij de huiswerkbegeleiding
  • Aan de slag bij de huiswerkbegeleiding
  • Leslocatie Mevrouw Diepeveen
  • Ontspannen bij de huiswerkbegeleiding
  • Elke week een lesuur Leren leren
  • Uitzicht Mevrouw DiepeveenAanmeldenWat maakt huiswerkbegeleiding van Mevrouw Diepeveen uniek?Persoonlijke begeleidingsgesprekken: Elke dag neem ik tijd voor een persoonlijk begeleidingsgesprek met jou. De groepen zijn heel klein, dus er is veel persoonlijke aandacht voor alle leerlingen. Deze begeleidingsgesprekken gaan eigenlijk altijd over school. Maar soms zijn er ook andere dingen die niet zo lekker gaan. Dat kan je dan behoorlijk dwarszitten, waardoor het leren even niet zo goed lukt. Als je wil, mag je erover praten. Dat lucht in ieder geval op. En misschien kunnen we samen iets bedenken, waardoor het leren wel weer lukt.

Reflecteren: Elke week kijken we terug naar jouw manier van leren. Zo ontdek je wat je al heel erg goed doet. Maar je ziet ook wat nog niet zo goed gaat én hoe je dat kunt verbeteren. Ik heb een handige tool ontwikkeld om eenvoudig te reflecteren. Dit kost jou niet veel tijd, maar geeft je wel heel veel inzicht in jouw leerproces.  

Leren leren: Elke week volg je een lesuur Leren leren. De lessen zijn ontspannen met veel ruimte voor jouw eigen inbreng. Zo is er bijvoorbeeld een les 'Plannen voor gevorderden'. Ook hebben we aandacht voor de vijf beste leerstrategieën. Deze wil je in ieder geval gebruiken bij jouw leerwerk. En je leert verschillende manieren voor het samenvatten van langere teksten. Ontdek welke manier bij jou past en waarmee jij mooie resultaten kunt halen.

Verbeteren van executieve vaardigheden: Elk schooljaar krijg je bij Mevrouw Diepeveen een zelfscan van jouw executieve vaardigheden. Deze vaardigheden helpen jou bij jouw schoolwerk. Je kiest met behulp van inspiratiebladen een tactiek om jouw executieve vaardigheden verder te ontwikkelen.

Contact met school: Natuurlijk stimuleer ik jou om zoveel mogelijk zelf hulp te vragen aan je docenten. Dat maakt jouw leren zelfregulerend. Je bent dan zelf de baas van jouw leerproces. Door de persoonlijke huiswerkbegeleiding leer ik jou goed kennen. En het komt regelmatig voor dat ouders en school het fijn vinden om met mij te overleggen. Dan maken we met elkaar een afspraak voor een gesprek op school. Als je wil, mag je bij dit gesprek aanwezig zijn.   

Welkom bij Mevrouw Diepeveen
Als je ontdekt welke manier van leren bij jou past, kan je goede resultaten behalen én hou je meer tijd over voor andere leuke dingen!


 


AanmeldenMevrouw DiepeveenIntrinsieke motivatie Plannen en de schoolagenda | Teksten begrijpen (begrijpend lezen) | Samenvatten | Huiswerk maken | Toetsen voorbereiden | Reflecteren en evalueren | Ontspanning, gezond eten en bewegen | Leren leren (leerstrategieën)